Miljoenen Wii-controllers verkocht in de VS

Redactie

De Wii-afstandsbediening gaat nog altijd als warme broodjes over de toonbank. Sinds de lancering van de Nintendo Wii zijn er in de Verenigde Staten meer dan 65,3 miljoen Wii-afstandsbedieningen verkocht. Dat heeft Nintendo dinsdag bekendgemaakt.

Gemiddeld zijn er in de Verenigde Staten, sinds de lancering van de Nintendo Wii in november 2006, dagelijks meer dan 46 duizend Wii-afstandsbedieningen verkocht. Naast de succesvolle verkoop van de Wii-afstandsbediening zijn er 52,9 miljoen Nunchuk-uitbreidingen voor de Wii-besturing verkocht.

Bijna de helft van alle Wii-afstandsbedieningen is in de handen van consumenten beland toen zij de Nintendo Wii kochten. Daarnaast zijn er 21 miljoen exemplaren los verkocht en bijna veertien miljoen afstandsbedieningen gebundeld met Wii Play. Het gezelschapsspel Wii Party, die sinds deze maand in de winkel ligt, is ook gebundeld met een extra controller.

Over enkele weken ligt er een nieuwe Wii-afstandsbediening in Amerikaanse en Europese winkels. De Wii Motion Plus-uitbreiding, die zorgt voor een nauwkeurigere besturing, wordt geïntegreerd in de Wii-controller. De Wii-afstandsbediening Plus moet de nieuwe standaard controller voor de Nintendo Wii worden.