Kramer: "Nam te veel risico's"

Peterselieman

Sven Kramer heeft toegegeven dat hij het vorige seizoen veel te veel risico's heeft genomen. De schaatser was enkele malen ziek, kampte met problemen aan de luchtwegen en had rugklachten. Toch won hij olympisch goud op de vijf kilometer in Vancouver en werd hij Europees en wereldkampioen allround.

Het WK reed hij naar eigen zeggen op zijn tandvlees en ook eerder in het seizoen beschadigde de Fries zijn lichaam door ondanks ziekte in Thialf in de laatste ronden toch nog een wereldbeker vijf kilometer te winnen. Na het seizoen moest de TVM-rijder noodgedwongen rustig aan doen. "Ik ben best lang ziek geweest. Tot aan juni toch wel," zei Kramer tegen NUsport.

Daarom heeft hij besloten om het eerste gedeelte van dit seizoen rustig aan te doen. De Fries heeft een trainingsachterstand en wil om niets te forceren het NK afstanden en de eerste serie webstrijden in de wereldbeker overslaan. "Zulke risico's ga ik niet meer nemen. Ik heb er geen spijt van hoor, want het is zoals het is. Ik koos er toen voor."