F1-wereld tevreden over circuit Zuid-Korea

Peterselieman

De Formule 1-wereld prijst de eerste race die afgelopen weekend werd gehouden in Zuid-Korea. Ondanks de problemen met de bouw van het circuit en de regen op de dag van de race was het volgens velen toch een enorm succes.

Mercedes GP-teambaas Ross Brawn was een van hen. "De regen was jammer voor het publiek, al zorgde het wel voor een waar spektakel. Het was volgens mij een enorm succes. Er was veel publiek en het was een fantastische baan die hier en daar nog wel wat aangepast moet worden, maar het was een goed circuit voor ons."

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh is het met hem eens. "Ze moeten het circuit nog af maken, maar het is een goed circuit en we hebben het beste ervan nog niet gezien. De in- en uitgang van de pits zal nog wel aangepast worden voor volgend jaar, net als enkele kerbstones en het zal best een goed racecircuit gaan worden."

De organisatie heeft al aangekondigd om enkele veranderingen door te gaan voeren voor volgend jaar. Zo zullen er meer hotels komen, waardoor de pers en de teamleden een beter onderdak hebben dan dit jaar. Ook zal de infrastructuur richting het circuit aangepakt gaan worden en wordt begonnen met de verdere aankleding van het circuit.