'Apple aast op Sony of EA?'

Kevin (KoosyNL)

Apple kennen we natuurlijk allemaal van de zeer populaire elektronica die ze maken waaronder de iPod, iPhone, iMac en iPad. Toch begint Apple ook een steeds grotere concurrent te worden voor de grootheden in de gamesindustrie. Als de geruchten waar blijken te zijn, dan zal dit wel eens nog een stukje groter kunnen worden.

Als we geruchten op de Amerikaanse beurs mogen geloven toont Apple interesse om Sony of Electronic Arts te kopen. De geruchten zijn begonnen nadat Steve Jobs had aangegeven bij de aandeelhouders dat ze in de perfecte positie zitten om een "strategische kans" te kunnen pakken als deze zich voordoet. Deze perfecte positie is een 51miljard dollar wat Apple uit te geven heeft.

"We strongly believe that one or more very strategic opportunities may come along, that we can take, that we're in a unique position to take advantage of because of our strong cash position"

De Kaufman Brothers op Wall Street hebben hierop aangegeven dat er verschillende kandidaten zijn waarin Apple wel eens interesse in zou kunnen hebben. In dit rijtje staan onder andere Electronic Arts en Sony. Daarnaast zouden Netflix, Facebook, Adobe en Disney ook interessant kunnen zijn voor Apple.

Apple