Uitslagen Spanje speelronde 8

Maikel (WeebI)

Real Madrid heeft de koppositie in Spanje nog eens duidelijk bevestigd. Een grote zege was ruim voldoende om de eerste plaats te behouden. De druk blijft er echter op staan, na zeges van FC Barcelona en Villareal. Valencia beging een misstap.

Zaterdagavond opende Barcelona het weekend met een uitduel bij hekkensluiter Real Zaragoza. Zoals verwacht speelde de thuisclub aanvallend weinig klaar, maar had het een solide defensie. Desondanks kwamen de aanvallers van de Catalanen, die aantraden zonder Xavi, er af en toe goed door. David Villa en Lionel Messi waren echter niet scherp. Tot vijf minuten voor rust, toen Villa Messi aanspeelde en de verdediging op het verkeerde been zette. De Argentijn profiteerde en schoot raak. Na rust had Zaragoza opnieuw geen kans. Messi besliste bovendien het duel na een uur spelen. De defensie van Zaragoza blokte tot tweemaal toe een schot, maar het derde van Messi bleek fataal.

Real Madrid had direct daarop de kans de kop weer over te nemen. Daarvoor moest het thuis zien te winnen van Real Racing Club, een laagvlieger. Moeiteloos combineerden de mannen van José Mourinho door de Cantabrische defensie. Ángel di María bediende Gonzalo Higuaín voor de 1-0. De spits verdiende vervolgens Cristiano Ronaldo voor de 2-0, waarna de Portugees op aangeven van Mesut Özil ook de derde treffer liet aantekenen. Even na rust had Ronaldo al voor 4-0 gezorgd toen hij opstapte voor een strafschop. Vanaf de stip knalde hij zijn vierde en Real's vijfde goal langs doelman Toño. De Duitser Özil schoot even later de 6-0 tegen de touwen. De Madrileense productie stopte daarmee; Racing deed via een van richting veranderd schot van Papa Diop nog wel iets terug.

Villarreal sloot aan door zondag van Atlético de Madrid te winnen. Cani had slechts acht minuten nodig om de score te openen. De Madrilenen werden daarna beter, maar faalden te scoren. Ook kregen zij geen hulp van de scheidsrechter, die de bezoekers enkele zuivere strafschoppen onthield. Vlak na rust had Giuseppe Rossi bovendien een golazo in huis, waarmee hij de punten in eigen huis hield. Valencia faalde thuis te winnen van Mallorca. Een vreemde opstelling van Unai Emery was niet in staat om het de bezoekers lastig te maken. Chori Castro scoorde tweemaal namens Mallorca. Roberto Soldado deed nog voor rust iets terug vanaf elf meter, maar verder kwamen Los Che niet.

Uitslagen:

Datum Thuis Uit Uitslag
23/10 Real Zaragoza FC Barcelona 0-2
23/10 Real Madrid CF Real Racing Club de Santander 6-1
23/10 Valencia CF RCD Mallorca 1-2
24/10 UD Almería Hércules CF 1-1
24/10 RCD Espanyol UD Levante 2-1
24/10 Getafe CF Real Sporting de Gijón 3-0
24/10 CA Osasuna Málaga CF 3-0
24/10 Sevilla FC Athletic Club de Bilbao 4-3
24/10 Villarreal CF Club Atlético de Madrid 2-0
25/10 Real Sociedad de Fútbol Deportivo de La Coruña 3-0