KNVB ongelukkig over scheidsrechters

static

De KNVB is ongelukkig met het optreden van scheidsrechters Jan Wegereef en Pol van Boekel afgelopen weekeinde. Wegereef ging een paar keer opzichtig in de fout bij de wedstrijd tussen Excelsior en Ajax, Van Boekel overkwam hetzelfde bij FC Twente-ADO Den Haag. Beide arbiters hoeven deze week niet op een aanstelling bij een duel in de top van de Eredivisie te rekenen.

"Beleid is dat er wordt aangesteld op basis van prestaties", legt een woordvoerder van de KNVB uit. "Het moge duidelijk zijn dat Wegereef en Van Boekel niet bij de belangrijkste wedstrijden op het veld zullen staan. Dat weten de heren overigens zelf ook. Dat is geen geheim en dat is voor hen zelf na alle commotie ook prettiger."

De KNVB vindt het niet verstandig dat de betrokken scheidsrechters na afloop niet hun verhaal wilden doen voor de camera. Arbiters worden juist aangemoedigd om na de wedstrijd de media te woord te staan. De uiteindelijke beslissing ligt echter bij de scheidsrechters zelf.

Wegereef ging zondag in de fout door Ajacied Vurnon Anita ten onrechte een rode kaart te geven. Van Boekel gaf Twente tegen ADO een penalty cadeau.