'Iverson naar Turkse Besiktas'

Matthias (Veritaz)

De voormalige NBA-ster Allen Iverson staat op het punt een contract te tekenen bij het Turkse Besiktas. De 35-jarige speler zal in Turkije een 2-jarig contract tekenen, met de optie om het contract te laten ontbinden na een jaar.

Bestuurslid van Besiktas, Seref Yalcin, liet weten later deze week naar Amerika te vliegen om het contract verder te bespreken. Een punt van discussie is bijvoorbeeld de scholing van Iverson´s kinderen. Yalcin liet echter doorschemeren te denken dat deze deal door zal gaan.

Iverson was in zijn goede jaren een van de beste spelers van de NBA. Hij heeft in zijn carrière 24,368 punten gescoord en staat daarmee 17de op de lijst van topscorers aller tijden in de NBA. In 2001 won hij de prijs voor de meest waardevolle speler (MVP) en leidde hij zijn team, de Phildelphia 76ers, naar de finale van de NBA. Vorig jaar speelde hij sporadisch bij de Memphis Grizzlies en keerde hij terug bij de Sixers, het team dat hem in 1996 als eerste speler drafte dat jaar. Daar nam hij in maart echter vrijaf en kwam hij niet meer terug.