[NFL] Browns verrassen Saints

Matthias (Veritaz)

De Cleveland Browns hebben voor de verrassing van deze speelronde gezorgd. De laagvlieger bezorgde de regerende kampioenen, de New Orleans Saints, een flinke nederlaag. Ze dwongen veel fouten van Drew Brees af en wonnen uiteindelijk zeer comfortabel met 30-17.

De Browns wisten dit seizoen nog niet te overtuigen. Ze wonnen pas een van hun eerste vijf wedstrijden. De Saints zijn echter ook nog niet zo goed als in hun hoogtijdagen. Ze scoren moeilijk en lijken nog niet helemaal hun ritme gevonden te hebben. Dat geldt met name voor quarterback Drew Brees, die zondag vier interceptions gooide, twee naar David Bowens die ze beide keren naar de endzone bracht voor een touchdown. New Orleans keek al met rust tegen een 20-3 achterstand aan en kon daar in de tweede helft niets meer aan doen.

De Green Bay Packers pakte een belangrijke winstpartij in de race om de titel in de NFC North. Tegen de Minnesota Vikings zorgden de defensie voor de beslissende score door voormalig Packer Brett Favre onder druk te zetten en te capituleren van een fout van de veteraan. Het werd uiteindelijk 24 - 28 voor Green Bay.

De New England Patriots wonnen een nagelbijter in San Diego. De plaatselijke Chargers gaven de bal een aantal maal knullig weg, maar de Patriots verzuimden om de wedstrijd al vroeg op slot te gooien. Dat zorgde ervoor dat de Chargers in het vierde kwart terug konden komen tot 23-20, en zelfs de kans hadden om vlak voor tijd gelijk te komen. Nieuwkomer Kris Brown raakte echter de paal en zorgde er mede voor dat de Chargers het moeilijk zullen krijgen om de playoffs te bereiken. Ze hebben momenteel twee winstpartijen minder dan de verrassende Chiefs, die de divisie leiden. Het is echter nog vroeg in het seizoen.

Hieronder de overige wedstrijden van dit weekend.

Cincinnati @ Atlanta 32 - 39

Pittsburgh @ Miami 23 - 22

Buffalo @ Baltimore 34 - 37 (verlenging)

Jacksonville @ Kansas City 20 - 42

Washington @ Chicago 17 - 14

San Francisco @ Carolina 20 - 23

St. Louis @ Tampa Bay 17 - 18

Philadelphia @ Tennessee 19 - 37

Arizona @ Seattle 10 - 22

Oakland @ Denver 59 - 14