Gootjes: "Van Gelder-beslissing juist"

Peterselieman

Topsportmanager bij de gymnastiekbond KNGU Hans Gootjes blijft nog steeds achter zijn besluit staan om Yuri van Gelder in de week voor het WK turnen in Rotterdam uit de selectie te zetten. De ringenspecialist zou volgens de bond weer cocaïne gebruikt hebben, terwijl Van Gelder zelf zegt dat hij alleen maar vanwege de hoge druk niet in staat was te turnen.

"We hebben gedaan wat nodig is om de focus op het team te houden. De beslissing staat niet ter discussie. Met hoe je verder met elkaar omgaat, zijn we achter de schermen druk doende," zei Gootjes.

Volgens KNGU-voorzitter Jos Geukers is het vertrouwen tussen Van Gelder en de bond dusdanig beschadigd dat hij niet meer op steun kan rekenen. Minister van Sport Edith Schippers meldde afgelopen zaterdag dat The Lord of the Rings ondersteuning moet krijgen. Gootjes vindt dat Van Gelder zelf een weg moet vinden om op het hoogste niveau te kunnen acteren. "We hebben het afgelopen jaar als bond laten zien dat wij een positie verkiezen naast Yuri in plaats van tegenover elkaar. Het is zeker niet: uit het oog, uit het hart."