[Gerucht] PSP2 eind 2011

Ritse

Er is weer wat nieuws over de Sony's PSP2, dat eind 2011 uitkomt. Het apparaat is groter en zou het een aanraakgevoelig scherm aan de achterkant hebben. Het aanraakgevoelig scherm wordt beschreven als een grote muispad. Op dit moment heeft het apparaat nog problemen met oververhitting, wat Sony natuurlijk wil oplossen voordat ze het apparaat op de markt zetten.

Sony hield tijdens de Tokyo Game Show een bijeenkomst achter gesloten deuren voor verschillende ontwikkelaars. Daar liet Sony de PlayStation Portable 2 zien. Er is nog niet veel bekend over de specificaties, daar is Sony nog steeds mee bezig. Ze zijn bezig om de balans tussen processorkracht, batterij-duur en hitte te vinden.

Wat is er wel bekend? Het scherm is niet alleen scherper dan de PSP, het is ook ongeveer een inch groter. Sony heeft nog niks gezegd over hoe dat gebruikt moet worden, dat laten ze helemaal over aan de ontwikkelaars. Sony noemt het dan ook een HD-scherm. Ook lijkt Sony te beseffen dat ze niet alleen concurrentie hebben vanuit de hoek van Nintendo, maar ook uit de hoek van Apple. Het apparaat zal dan niet alleen een spelapparaat zijn, maar ook gebruikt kunnen worden als e-bookreader en natuurlijk meer.