Van den Brom: "De stoom komt uit mijn oren"

Sjors (Sj0rSz)

ADO Den Haag voelde zich gisteren na de uitwedstrijd tegen FC Twente bestolen. De bezoekers gingen aan de leiding toen Pol van Boekel de Tukkers een goedkope strafschop gaf.

Van Boekel constateerde een handsbal van Pascal Bosschaart, waar Bryan Ruiz vanaf elf meter gelijkmaakte. Een kopbal van Marc Janko leverde FC Twente daarna drie punten op, tot woede van ADO-coach John van den Brom. "De stoom komt uit mijn oren", zei hij na afloop tegen De Telegraaf.

ADO vindt ook dat de vrije trap waaruit Theo Janssen de score opende, onterecht werd gegeven. Van den Brom maakte na die goal een demonstratief klapgebaar richting Van Boekel, die de trainer daarom naar de tribune stuurde. "Het arbitrale kwartet heeft twee cadeautjes gegeven aan FC Twente. Dit was gewoon een lachertje. Hier viel voor ons niet tegenop te voetballen."

Ook invaller Ricky van den Bergh heeft geen goed woord over voor de arbitrage. "Gelukkig liep de scheidsrechter een eindje achter ons naar binnen, want er waren er een paar bij ons die hem aan hadden willen vliegen. Als je niet de ballen hebt om hier normaal te fluiten, begin er dan niet aan. Heel slap dat hij alleen maar in het voordeel van de grote ploeg floot."