Emanuelson denkt aan vertrek bij Ajax

static

Het is nog maar de vraag of Ajax nog lang zal kunnen genieten van Urby Emanuelson. De club deed de Ajacied vorige week een schriftelijke aanbieding, maar Emanuelson twijfelt of hij zijn contract wel wil verlengen.

Vorige week meldde Emanuelson dat hij weer in onderhandeling was met Ajax. Wat hem betreft stond de deur dan ook nog op een kier. Vandaag lijkt hij toch aan te geven zijn langste tijd bij de club uit Amsterdam te hebben gehad.

"Zelfs mijn hart is aan het twijfelen," zegt Urby tegenover AT5. "Aan de ene kant wil ik graag het avontuur aangaan in het buitenland, aan de andere kant is Ajax toch mijn cluppie." Er zijn volgens de speler wel veel dingen gebeurd waaruit te weinig respect voor hem is getoond. "De manier hoe er met mij omgegaan is heeft me pijn gedaan en aan het twijfelen gebracht."

Of een eventueel vertrek in de winterstop aan de orde is, laat Emanuelson in het midden. "Dat hangt natuurlijk af van welke clubs zich melden voor mij, maar zover is het in ieder geval nog niet."

In mei van dit jaar brak de Ajacied de toenmalige onderhandelingen over een nieuw contract nog af. De Oranje-international zag geen heil in het aanbod van de Amsterdamse club om zijn contract te verlengen en opteerde voor een transfervrij vertrek aan het einde van zijn contract.