Recordaantal bezoekers ADE

static

De 15e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) heeft een recordaantal bezoekers getrokken. Richard Zijlma, general manager van het festival, maakte zondag bekend dat het internationale conferentie- en muziekfestival voor elektronische muziek in Amsterdam door 112.000 mensen is bezocht.

Het festival speelde zich af op 44 podia in de stad. Tijdens het vierdaagse evenement traden ruim zevenhonderd dj's en acts op. Op het programma stonden onder anderen Kevin Saunderson, Fedde Le Grand, Paul Kalkbrenner, C-Mon & Kypski, Kelis, Armin van Buuren, Dave Clarke, Roger Sanchez, Boys Noize, Ferry Corsten, Ellen Allien en Dr. Lektroluv.

Het festival begon ooit met tienduizend bezoekers. Volgens Zijlma was de 15e editie met recht een jubileum te noemen. "De hele stad stond in het teken van elektronische muziek."

Tijdens ADE traden niet alleen artiesten op, maar stond er ook een conferentie op het programma. Hier spraken 2500 muziekprofessionals over de toekomst van de muziekindustrie en over de ontwikkelingen in de wereld van de dance en duurzame festivals.