Jongen filmt zelfmoordpoging schoolgenoot

Djeez

De politie van de Zweedse stad Linköping heeft een triest staaltje pesten in onderzoek. Een jongen die werd gepest op school heeft geprobeerd zelfmoord te plegen. Een van de pestkoppen heeft zelfs gefilmd hoe de scholier zich probeerde te verhangen aan zijn sporttas.

De jongen werd onlangs door een paar pestkoppen met een springtouw vastgebonden aan een klimrek in de gymzaal. Vervolgens gingen zij ervandoor en lieten zij hem hangen. Eenmaal uit zijn benarde positie bevrijd, wilde de jongen zich ophangen in de kleedkamer met behulp van zijn sporttas. Een van de scholieren filmde de onsuccesvolle zelfmoordpoging met zijn mobieltje, zo heeft de politie laten weten.

Het incident is zeer ernstig, aldus Lars Rejdnell, kinder- en jeugddirecteur van de gemeente Linköping. "Het is uiteraard volkomen onaanvaardbaar dat dit is gebeurd. Dit is een kleine school in een kleine stad en wat er gebeurd is, is zeer betreurenswaardig", vertelde hij aan Zweedse media.

Het treurige incident is gemeld aan de politie, waarna onder andere de school en de gemeente een onderzoek instelden. Geschokte scholieren hebben inmiddels psychologische hulp ontvangen. De school heeft ook aangedrongen op een ontmoeting met de ouders. Rejdnell is dan ook tevreden met hoe de schoolleiding heeft gehandeld na het incident.

Volgens hem was de jongen in het verleden nooit eerder gepest. "Zoals mij is verteld, was dit een eenmalige gebeurtenis. De scholier is nu weer terug en maakt het naar omstandigheden goed."