Universiteit bewijst: vrouwen kunnen niet parkeren

Djeez

Het wordt al decennialang beweerd, en nu heeft een Duitse universiteit het eindelijk bewezen. Vrouwen kunnen echt niet parkeren.

Onderzoekers van de Ruhr-Universität in Bochum hebben voor hun opzienbarende onderzoek in totaal 65 bestuurders van beide geslachten getest.  Zij moesten een Audi A6 zo nauwkeurig mogelijk zien te parkeren.

Vooral bij het fileparkeren sloegen de vrouwen een enorm pleefiguur. Zij waren maar liefst 42 seconden langzamer dan mannen, die zelfs 3 procent secuurder waren.

Het slechte inparkeren van de vrouwen komt in de eerste plaats doordat mannen een beter ruimtelijk inzicht hebben. Dit helpt enorm mee tijdens het parkeren. Maar er is ook een psychologisch aspect. Zo schatten mannen hun parkeervaardigheden beduidend hoger in dan vrouwen. Dit zelfvertrouwen is ook belangrijk om een auto op de goede plek te krijgen.

Vrouwen schatten hun parkeerkunde juist zeer laag in. Ze worden hierdoor bang voor het inparkeren en mijden parkeerplaatsen zo veel mogelijk. Het gevolg hiervan is dat vrouwen onzeker zijn en langzamer parkeren.

De wetenschappers willen vrouwen een tip meegeven. Zij sporen onzekere vrouwen juist aan om te gaan parkeren. Zij moeten het niet zien als een gevaar maar juist als uitdaging. Op die manier stijgt het zelfvertrouwen en het plezier in parkeren, zo beloven ze.


Ze doen het toch echt zelf...