Treinverkeer stilgelegd na explosies in schuur

Redactie

Bij een brand in een schuur in het Twentse dorp Geerdijk zijn zaterdagmiddag gasflessen ontploft. Vanwege de rookontwikkeling, en omdat er een brandweerslang over het spoor lag, werd het treinverkeer tussen Almelo en Mariënberg stilgelegd. De dienstregeling werd rond 16.00 uur hervat. In de tussentijd reden er bussen.

De brand in de werkplaats in het buitengebied bij de Noorderweg brak rond 13.50 uur uit, zegt een brandweerwoordvoerder. In het 'rommelbedrijf' stonden onder meer gascilinders, lasapparatuur, voertuigen en sloophout. De schuur is uitgebrand. De bewoner van de naastgelegen woning was aanwezig, maar raakte niet gewond.

Het sein brand meester werd om 16.00 uur gegeven, maar de brandweer, die met ongeveer dertig mensen was uitgerukt, verwacht nog enkele uren bezig te zijn met nablussen. Uit metingen is gebleken dat er geen gezondheidsgevaar is geweest voor de omgeving. Bij de brand is mogelijk asbest vrijgekomen. Het verspreidingsgebied is afgezet. De gemeente Twenterand onderzoekt of het moet worden opgeruimd.

De politie heeft iemand aangehouden die de plek van de brand niet wilde verlaten, en onderzoekt wat de oorzaak van de brand was.