Hindoes boos op naakte yoga-lerares

Djeez

Een vooraanstaande hindoe heeft namens de hele hindoe-beweging zijn woede geuit over Sara Jean Underwood. De blonde Playmate heeft een nieuwe film met yogalessen uitgebracht waarin zij zelf alle oefeningen voordoet. Naakt, welteverstaan.

"Hindoes zijn boos over misbruik van het eeuwenoude systeem van yoga door Playboy", verklaart Rajan Zed. "Playboy doet dit puur uit geldelijk gewin. Wij dringen er bij de organisatie op aan al haar yoga-gerelateerde producten in te trekken. Yoga is een van de zes systemen van de orthodoxe hindoe-filosofie en het is zeer vereerd in het hindoeïsme. Het is eigenlijk een ernstige mentale en fysieke discipline door middel waarvan de menselijke ziel kan verenigen met de universele ziel."

"Sommige wijzen hebben yoga omschreven als het monddood maken van alle mentale transformaties, die leidt tot de totale realisatie van het Allerhoogste Zelf", vervolgt Zed. "Yoga is een methodische inspanning om perfectie te bereiken, via de controle van de verschillende elementen van de menselijke natuur, fysieke en psychische. Playboy moet niet proberen om de gewaardeerde yogatraditie te verstoren als het de liefhebbers van yoga pijn doet."

Het bewuste yoga-filmpje is onlangs online verspreid. Het moet dvd-titels als 'Erotic Nude Yoga', 'Totally Nude Yoga Tai Chi' en 'Erotic Yoga for Couples' aan de man zien te brengen.  Underwood zelf heeft overigens nog niet gereageerd.


Een yogahouding van Underwood. Maar dan wel met kleren helaas...