Nascimento nieuwe trainer Sparta Nijkerk

Michel (methodmich)

Zaterdagtopklasser Sparta Nijkerk heeft een nieuwe trainer aangetrokken. David Nascimento is de opvolger van de onlangs ontslagen Raymond Schuurman. De ex-prof begint maandag aan het karwei in Nijkerk.

De 44-jarige Nascimento werd geboren in Kaapverdië. Sinds 1991 woont hij in Nederland. De Portugees kwam tot 2005 als voetballer achtereenvolgens uit voor RKC Waalwijk, Roda JC, FC Utrecht, wederom RKC Waalwijk, RBC Roosendaal en Sparta Rotterdam. Nascimento speelde 377 competitieduels in het Nederlandse profvoetbal.

Na zijn spelersloopbaan richtte Nascimento zich op het trainersvak. Hij maakte deel uit van de technische staf van FC Utrecht, toen Willem van Hanegem daar hoofdtrainer was. Na zijn ontslag bij Utrecht zocht Nascimento een nieuwe uitdaging. Die leek hij te vinden in Mozambique, waar hij bondscoach kon worden. Dit ging echter niet door. Het bestuur van Sparta Nijkerk heeft Nascimento de opdracht gegeven degradatie uit de Topklasse te voorkomen. De club staat momenteel dertiende.