Van Veldhoven: "Dit pakken ze ons niet meer af"

Olga Kroeders

Roda JC is uit een diep, zeer diep dal geklommen, maar staat momenteel samen met PSV eerste in de Eredivisie. Trainer Harm van Veldhoven is zo trots als een pauw.

De Limburgers wisten gisteravond NAC Breda aan de zegekar te binden (1-2). Vooral voor rust liep het stroef. "In de rust heb ik gezegd dat we veel beter kunnen. We kunnen voetballen en moesten beter aansluiten, daarop heb ik het accent gelegd. En in de tweede helft hebben we dat gedaan", vertelde de trainer voor de camera's van Eredivisie Live.

Voor Jimmy Hempte, die de winnende treffer maakte, werd het een gedenkwaardige avond. En dat in de week waarin zijn oma overleed. "Dat wist ik. We hebben daar afgelopen week veel over gesproken om hem te ondersteunen. Dat is ook de kracht van het team geworden. We zijn er voor elkaar en gaan ook voor elkaar", zei Van Veldhoven. "Je ziet jongens boven zichzelf uitstijgen en dan hebben die jongens ook steun en vertrouwen nodig. Dat hebben ze op dit moment."

En prompt staat Roda JC op de gedeelde eerste plek. "Soms moet iemand me nog wel in de arm knijpen, dit is ongelooflijk. Misschien staan we maar voor een dag samen met PSV aan de leiding. Maar ik geniet ervan dat we het gerealiseerd hebben, dat pakken ze niet meer af. We hebben veerkracht in huis en kunnen teams onze wil opdringen", besloot de oefenmeester.