'KLM gaat strijd aan met prijsvechters'

Redactie

KLM gaat stunten met goedkope vluchten naar een groot aantal bestemmingen in Europa. De Telegraaf meldt dat KLM op die manier de strijd aangaat met prijsvechters zoals Easyjet die hun positie op Schiphol willen versterken. Nu maken die maatschappijen vooral gebruik van kleine, goedkopere luchthavens. KLM-vluchten op weekendbestemmingen zullen vaak minder dan honderd euro kosten. Het zou gaan om zo'n honderd extra vluchten per week.

"We beseffen dat we de Nederlandse toerist weer meer aan ons moeten binden", zegt KLM-directeur Bram Gräber in De Telegraaf. De luchtvaartmaatschappij richt zich met haar stuntprijzen vooral op bestemmingen als Barcelona, Milaan, Berlijn en Madrid. "We gaan samen met dochter Transavia nog agressiever en tegen nog scherpere prijzen de concurrentie aan", aldus Gräber.

Volgens De Telegraaf is de actie van KLM het gevolg van het conflict tussen de Nederlandse luchtvaartmaatschappij en thuisbasis Schiphol. De luchthaven wil tot grote ergernis van KLM vanaf april overstappende internationale passagiers zwaarder belasten. Tegelijk zou Schiphol door tariefverlagingen goedkope vliegmaatschappijen willen aantrekken. Die zouden vooral in de stillere daluren moeten vliegen.