De Zeeuw: "Je krijgt meer spelvreugde en energie"

Olga Kroeders

Demy de Zeeuw kwam geblesseerd terug van het WK en wist vervolgens in clubverband bij Ajax niet te overtuigen. Maar afgelopen dinsdag in de Champions League tegen AJ Auxerre was hij weer eens van doorslaggevend belang.

In het thuisduel met AJ Auxerre was De Zeeuw nadrukkelijk en positief aanwezig in het veld. Hij was ook bij beide treffers betrokken. Zelf maakte hij de eerste. Het was een hard schot in de bovenhoek. "Als je zo'n doelpunt maakt is het alleen maar lekker en dan zie je dat je gelijk in de wedstrijd zit. Als je een intikker maakt is het ook lekker, maar zo'n knal in de Champions League geeft heel veel voldoening."

De kwetsuur die hij tijdens het WK opliep zorgde voor een valste start van het seizoen. "Je denkt dat je fit bent en gewoon kan voetballen, maar het bleek dus een stuk heftiger te zijn dan we allemaal gedacht hadden", kijkt De Zeeuw terug op de clubsite van Ajax. "Gelukkig is het een tijd geleden en ben ik helemaal hersteld. Ik voel mij ook veel beter en veel fitter."

Door de afwezigheid van Siem de Jong stond De Zeeuw aanvallender dan anders tegen de Franse ploeg. "Het scheelt misschien tien meter naar voren of tien meter naar achteren. Dat ik daar speelde komt natuurlijk doordat Siem (De Jong red.) niet kon spelen wegens zijn blessure. Het ging in ieder geval goed. Je krijgt meer spelvreugde en energie en dat is alleen maar mooi. Dan maakt het niet uit waar je speelt."