Reijners nieuwe bondscoach vrouwenelftal

Olga Kroeders

Roger Reijners is aangesteld als de nieuwe bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. De 46-jarige Roermonder tekent een contract tot de Olympische Spelen van 2016, meldt de KNVB op zijn website.

De huidige manager technische zaken van Fortuna Sittard maakt op 1 november de overstap naar Zeist. Reijners is de opvolger van Vera Pauw, die in maart opstapte.

De directeur amateurvoetbal van de KNVB, Ruud Bruijnis, is tevreden met de aanstelling van Reijners. "Onze ambities zijn duidelijk: met het Nederlands vrouwenelftal deelnemen aan en goed presteren op het EK 2013, het WK 2015 en de Olympische Spelen in 2016. Daarom is het van belang dat het team een volgende stap in de ontwikkeling maakt. In onze ogen is Reijners in staat om samen met alle betrokkenen deze doelstellingen te realiseren."

Ook Reijners is enthousiast. "Ik kijk met veel enthousiasme uit naar deze mooie uitdaging. Samen met de speelsters en de staf wil ik er de komende jaren voor zorgen dat het Nederlands vrouwenelftal structureel deelneemt aan grote toernooien", zegt de oud-prof van Fortuna Sittard en MVV.

De Limburger was in het verleden hoofdtrainer van MVV en Fortuna Sittard. Bij laatstgenoemde club koos Reijners afgelopen seizoen voor een andere functie binnen de club. Na drie jaar als hoofdtrainer te hebben gewerkt, werd hij manager technische zaken.