Electronic Arts neemt Angry Birds-uitgever over

Redactie

De uitgever van het populaire iPhone-spel Angry Birds wordt voor omgerekend 14,4 miljoen euro overgenomen door Electronic Arts. Chillingo heeft een grote naam opgebouwd met Angry Birds, maar ook als uitgever van het puzzelspel Toki Tori en de nieuwste hit Cut the Rope. Met de overname van Chillingo versterkt Electronic Arts zijn positie als marktleider op het gebied van games voor draagbare apparaten.

Electronic Arts nam in november de gamestudio Playfish over voor vierhonderd miljoen dollar. Playfish is vooral bekend van de productie van laagdrempelige internetspellen. Met de overname van Chillingo krijgt EA overigens niet de rechten van Angry Birds in handen. Gamestudio Rovio, de maker van het spel, behoudt alle rechten op het spel.

Angry Birds voor de iPhone werd al 6,5 miljoen keer verkocht, terwijl de gratis Android-versie al twee miljoen keer is gedownload. De rage rond Angry Birds lijkt nog niet op te houden, want de makers van het spel zouden graag een samenwerking aangaan met animatiestudio Pixar, onder andere bekend van films als Monsters Inc., Wall-E, Up en Toy Story.

Angry Birds