Coureurs vol lof over nieuw circuit in Zuid-Korea

Peterselieman

De Formule 1-coureurs hebben zich tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Zuid-Korea lovend uitgelaten over het Yeongam-circuit. Na een lange eindsprint is alles net op tijd gereed voor de eerste race in het Aziatische land. Komende nacht om 03.00 uur kunnen de rijders hun eerste ronden rijden.

"De lay-out van het circuit ziet er heel interessant uit. De eerste sector bevat goede inhaalmogelijkheden en achterop het circuit bevinden zich enkele zeer snelle bochten. De baan ziet er op het moment nog wel heel erg glad uit, maar dat heb je met nieuw asfalt," zei Jenson Button die dit weekend een goed resultaat moeten boeken om nog in de titelrace te blijven.

McLaren-teamgenoot Lewis Hamilton is het met hem eens. "De organisatie verdient echt een compliment. Ze hebben alles toch maar op tijd af weten te krijgen. Het belooft een erg mooie show te worden." WK-leider en Red Bull-rijder Mark Webber voegde zich met zijn woorden bij hem. "Ze hebben keihard gewerkt om het circuit op tijd gereed te krijgen en het lijkt erop dat alles af is. Helemaal af is het pas over een paar jaar, wanneer de omgeving ook een beetje is aangepakt."

Sebastian Vettel ziet nog wel wat ruimte voor verbetering. "De hotelaccommodaties voor de teamleden en de journalisten verdienen nog wel wat aandacht. De coureurs zitten wel goed, maar ik heb wel wat verhalen gehoord. Misschien kunnen ze dat in de toekomst nog verbeteren."