Aandewiel lovend over Roda JC

Sjors (Sj0rSz)

Roda JC doet het in de afgelopen weken erg goed. De ploeg van trainer Harm van Veldhoven staat inmiddels op de vierde plaats in de competitie, wat ook Gert Aandewiel is opgevallen. De trainer van NAC Breda treft de Limburgse formatie morgenavond.

"Na de nederlaag bij ons vorig seizoen hebben hebben ze de stijgende lijn te pakken gekregen. Die hebben ze ook in dit seizoen weten door te trekken. Er staat een goed en hecht team, dat zie je in alles. De spelvreugde straalt er vanaf. De spelers coachen en stimuleren elkaar," aldus Aandewiel.

"Als er bijvoorbeeld eens een kans gemist wordt, dan wordt er niet gemopperd, maar steken ze elkaar juist een hart onder de riem. Je ziet het ook aan de spelhervattingen, waarin ze veel variaties hebben. Dat houdt in dat de spelers er plezier in hebben om dat te oefenen, om dingen te bedenken."

Roda JC hanteert in de afgelopen periode een aantal automatismen, iets wat NAC Breda twee jaar geleden ook had. De Bredanaars sloten het seizoen toen als derde af. Aandewiel: "Er zijn weinig blessures, weinig schorsingen, juist omdat het zo goed gaat. Dan speel je dus vaak met dezelfde ploeg en creëer je als het ware vanzelf veel automatismen, waardoor het spel nog verder verbetert."

NAC Breda is in elk geval nog zoekende naar een vast patroon. "Dat kost tijd, goede wil en energie. Wij werken er hard aan en vinden op dit moment dat we ons nog sterk kunnen verbeteren in het domineren van het spel. Cruijff zei het al eens: 'Als jij de bal hebt, kan de ander niet scoren'. Zo is het maar net."