Hülkenberg betaalt niet voor F1-stoeltje

Peterselieman

Nico Hülkenberg zal niet betalen om zijn Formule 1-stoeltje bij Williams te behouden, zo maakte de Duitser vanuit Zuid-Korea bekend. Eerder deze week werd bekend dat de positie van de Duitser onder druk stond en dat de Britse renstal van onder meer Adrian Sutil en Pastor Maldonado een aanbod had gekregen.

Waar Rubens Barrichello al een contract voor 2011 op zak heeft moet Hülkenberg voorlopig in de wachtkamer plaatsnemen. "Ik denk dat beide partijen nog steeds in elkaar geïnteresseerd zijn en ik heb er vertrouwen in dat we er uitkomen, maar er is nog niets officieels of iets waar ik over kan praten," zei de jonge Duitser.

"Wat ik er over kan zeggen is dat wat het beste is voor mijn ontwikkeling en andere dingen ... ik wil heel erg graag bij Williams blijven omdat de auto volgend jaar competitief kan zijn," zei Hülkenberg die hiervoor geen geld mee wil nemen. "Ik wil geen coureur worden die vanwege het geld een zitje krijgt. Dat wil ik niet doen, omdat in mijn ogen talent telt en ik hoop dat het team er ook zo over denkt."

Hij denkt dat de situatie pas over enkele weken duidelijk wordt. "Voor mij is het beter dat de beslissing snel genomen wordt, maar er wordt nu veel gereisd, waardoor het lastiger is. Ik denk dat het nog enkele weken in beslag neemt."