Eccky populairste game op Hyves

Redactie

De virtuele wereld Eccky is de populairste game op het sociale netwerk Hyves. Het spel telt 200.000 actieve gebruikers en wordt per maand meer dan een miljoen keer gespeeld. Maandelijks telt het sociale netwerk bijna acht miljoen unieke bezoekers, die niet alleen kunnen gamen maar vooral chatten en foto's delen met hun vrienden.

Eccky richt zich speciaal op kinderen van 6 tot 15 jaar. Spelers kunnen zelf een personage aanmaken en daarmee diverse spelletjes spelen, waaronder voetballen en snowboarden. Daarnaast kunnen spelers een virtueel huisdier verzorgen of munten verdienen om bijvoorbeeld virtuele meubels voor hun digitale woning te kopen. Spelers kunnen ook munten kopen via een abonnement, maar dat is niet noodzakelijk om het spel te kunnen spelen.

Hyves introduceerde in april een eigen pagina om online spelletjes te spelen. Hiermee wil Hyves inhaken op de populariteit van kleine spelletjes op sociale netwerken. Spellen, zoals de racegame Taxi Gone Wild, bieden spelers de mogelijkheid de strijd aan te gaan met de beste scores van hun vrienden binnen het netwerk. Het sociale netwerk Facebook is voorloper op het gebied van dergelijke online games. Spellen als FarmVille en Mafia Wars leveren miljoenen op dankzij de integratie van microbetalingen voor virtuele schapen en wapens. De makers van Eccky zijn op dit moment bezig om Eccky ook online te krijgen op Facebook.