Clubarts Bayern gekrenkt: "Pijnlijk en niveauloos"

Olga Kroeders

De vete tussen Bayern München en de KNVB houdt aan. Nu is het clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt die uithaalt naar de Nederlandse voetbalbond.

Vooral Henk Kesler moet het ontgelden bij de bekende dokter. Kesler zei bij zijn afscheid als directeur Betaald Voetbal van de KNVB dat zijn ontmoeting met Müller-Wohlfahrt leek op een aflevering uit de serie 'Allo Allo'.

De KNVB en Bayern München zijn verwikkeld in een ruzie omtrent de blessures van Arjen Robben en Mark van Bommel, die geblesseerd terugkeerden van interlands met het Nederlands elftal. "De uitlatingen van de voormalige voorzitter van de Nederlandse voetbalbond, die in de media breed zijn uitgemeten, heb ik als pijnlijk en uiterst niveauloos, ja zelfs lachwekkend ervaren", laat Müller-Wohlfahrt in een persverklaring weten, zo weet De Telegraaf.

"Ik betreur het zeer dat de discussie niet op het medische vakgebied gevoerd wordt, maar op een armzalig, persoonlijk niveau is afgegleden. Dit gaat me te ver. Het bewijst de immense onmacht tegenover mijn vaktechnische argumenten."