Schleck: "Galibier zorgt voor beslissing"

Sjors (Sj0rSz)

Andy Schleck is tevreden over het parcours van de Tour de France van 2011, dat vanmiddag in Parijs werd gepresenteerd. De Luxemburger, die dit jaar de tweede plaats pakte, kijkt nu al uit naar de bergritten in de Pyreneeën en de Alpen.

"Ik denk dat het nog zwaarder zal zijn dan in 2010, want er is één aankomst bergop meer," aldus Schleck in een eerste reactie. "Ik denk dat de Galibier voor de beslissing zal zorgen. Die is lang, zwaar en hoger dan 2.500 meter. Alpe d'Huez is mythisch, maar het is niet de Galibier."

Daarnaast liet Schleck ook weten dat het niet uitmaakt in wat voor bergmassief een wielrenner rijdt. "Heel veel renners zeggen dat ze beter zijn in de Alpen dan in de Pyreneeën of omgekeerd. Maar het blijft gewoon bergop rijden, dus dat is eigenlijk hetzelfde."

Tot slot was de Luxemburger erg blij met het feit dat er niet te veel tijddritten in het schema zijn opgenomen. "Dat blijft mijn zwakke punt. Maar ik verkies een tijdrit over 43 kilometer op de voorlaatste dag boven een tijdrit op de eerste dag."