Rosberg had op meer gehoopt in 2010

Jeffrey

Het duel tussen Nico Rosberg en Michael Schumacher werd voor het seizoen als een van de meest interessante teamduels van de grid gezien. Rosberg bracht het hier zeer aardig vanaf, maar baalt over het aantal punten.

"Het seizoen heeft eigenlijk twee gezichten", aldus Rosberg. "Aan de ene kant kan ik erg tevreden zijn als de vergelijking tussen mij en mijn teamgenoot wordt getrokken, maar als je kijkt naar absolute resultaten, had ik wel op iets meer gehoopt."

"Toen ik tekende, dacht ik dat Jenson Button mijn teamgenoot zou worden. Toen dat niet doorging, hoopte ik op een snelle, ervaren coureur. In dat opzicht was ik blij toen Schumacher erbij kwam. Ik wist echter niet wat ik moest verwachten op andere punten. Ik kende Schumacher niet persoonlijk en wist van zijn vriendschap met Ross Brawn. Ik wist niet in hoeverre dat een impact op mij zou hebben, maar alles is goed gekomen."

"Ik weet niet of we volgend jaar kunnen winnen, dat is moeilijk te zeggen. Ik hoop natuurlijk om het gat met de top te dichten, het is geen groot gat, maar dat vereist veel werk."