Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 42

Jeffrey

Ook dit jaar zal FOK!sport weer verslag brengen over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.

AEK Larnaca blijft uitstekend presteren in de Cypriotische competitie. Ditmaal werd laagvlieger APOP Kinyras in eigen huis met 3-2 verslagen. Man van de wedstrijd werd Gregoor van Dijk. Hij was verantwoordelijk voor alle doelpunten van AEK Larnaca. Binnen het half uur leidde AEK Larnaca al dankzij twee doelpunten van Van Dijk. Na rust kwamen de bezoekers terug tot 2-2, maar een kwartier voor tijd besliste Van Dijk de wedstrijd. Behalve Van Dijk speelden ook Kevin Hofland, Danny Schenkel en Edwin Linssen de gehele wedstrijd. Dankzij de winst staat AEK Larnaca op een verdienstelijke derde plaats. De achterstand op koploper Anorthosis Famagusta bedraagt slechts twee punten. Anorthosis won zelf simpel met 4-0 van Ermis. Jeffrey Leiwakabessy begon opnieuw in de basis en speelde de gehele wedstrijd mee. 

SV Zulte Waregem verloor afgelopen weekend de thuiswedstrijd tegen Club Brugge met 2-3. Bij de bezoekers speelde Ryan Donk de gehele wedstrijd mee. Anderlecht verloor afgelopen weekend de topper tegen Cercle Brugge met 1-0. Mbark Boussoufa speelde de gehele wedstrijd bij Paars-Wit mee. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Oleg Iachtchouk. KSC Lokeren boekte afgelopen zijn vierde overwinning op rij. De uitwedstrijd tegen Charleroi werd met 1-2 gewonnen. Donovan Deekman startte bij Lokeren in de basis maar werd in de tweede helft vervangen voor Benjamin de Ceulaer. 

Adelaide gaat ook de komende week als koploper in van de Australische A-League. De ploeg deelde afgelopen weekend de punten met Gold Coast United. De wedstrijd betekende een onderonsje tussen twee landgenoten. Aan de kant van Adelaide speelde Sergio van Dijk de gehele wedstrijd mee, terwijl ook Bas van den Brink, in het shirt van Gold Coast United, dit deed. Laatstgenoemde ploeg bezet na dit weekend de vierde plek. Ook Melbourne Heart en Wellingtown Phoenix deelden de punten. In Nieuw-Zeeland werd het uiteindelijk 2-2. Aan de kant van de bezoekers speelde Rutger Worm de hele wedstrijd mee. Gerald Sibon, ook onder contract bij Melbourne Heart, zat een schorsing uit.

In de Engelse Premier League speelden Newcastle United, met Tim Krul in het doel, met 2-2 gelijk tegen Wigan Athletic waar Ronnie Stam in de basis begon. In de blessuretijd scoorde Coloccini voor Newcastle de gelijkmaker.

In de npower championship won Swansea City met 0-1 bij Reading. Scott Sinclair scoorde in de 35e minuut de enige treffer. Dorus de Vries  stond de gehele wedstrijd bij Swansea onder de lat. In de stand staat Swansea vierde met 19 punten uit elf wedstrijden. Plymouth Argyle, met Marcel Seip in de basis, ging met 2-0 onderuit bij Notts County. In de npower Football League 1 bezet Plymouth de negentiende plaats met dertien punten uit twaalf duels.

Celtic is net als aartsrivaal Glasgow Rangers ook in de achtste speelronde ongeslagen gebleven in de Schotse Premier League. The Bhoys wonnen met 2-1 bij Dundee United. Glenn Loovens was bij Celtic mede verantwoordelijk voor het tegendoelpunt van Celtic. Een schot van David Goodwille ging via de oud-speler van Feyenoord in het doel van Celtic. Hibernian won thuis met 2-1 van Kilmarnock en klom naar de achtste positie. Edwin de Graaf kwam bij de winnende ploeg vlak voor tijd als invaller in het veld. Hamilton, met Nigel Hasselbaink in de basis, speelde met 2-2 gelijk tegen hekkensluiter St Mirren. De voormalige PSV-jeugdspeler werd in blessuretijd naar de kant gehaald.

Brøndby IF blijft slecht presteren in de Deense competitie. Ditmaal werd er opnieuw niet gewonnen. Op bezoek bij FC Nordsjælland werd het 1-1. Remco van der Schaaf speelde de gehele wedstrijd mee en pakte na een ruim uur spelen een gele kaart. Door het puntverlies staat de ploeg na dit weekend op een vijfde plaats. De achterstand op koploper FC Kopenhagen groeide uit naar inmiddels zestien punten. Ook Esbjerg fB deelde afgelopen weekend de punten. Op bezoek bij AC Horsens kwam de ploeg niet verder dan 1-1. Tim Janssen stond de gehele wedstrijd in de spits bij Esbjerg. De ploeg staat na dit weekeinde op een teleurstellende voorlaatste plaats.

Guillano Grot heeft in Finland zijn ploeg FC Inter Turku aan een punt geholpen. De ploeg kwam in eigen huis eerst met 0-1 achter tegen MyPa, maar na een uur spelen kwam FC Inter op gelijke hoogte dankzij een treffer van Grot. Vijf minuten voor tijd pakte de spits nog een gele kaart. Dankzij het gelijkspel staat FC Inter na dit weekend zesde. De ploeg kan geen Europees voetbal meer halen. De achterstand op de plekken die daar recht op geven bedraagt, met nog één wedstrijd te gaan, zes punten.


Koploper in de Zweedse competitie, Malmö FF, heeft afgelopen weekend een pijnlijke nederlaag geleden. In eigen huis verloor de ploeg met 0-1 van Kalmar FF. Rick Kruys begon in de basis bij Malmö, maar werd kort voor tijd gewisseld. Dankzij de nederlaag zag Malmö de concurrentie erg dichtbij komen. Helsingborgs IF staat met hetzelfde puntenaantal op de tweede plaats. Mjällby deed het afgelopen ronde een stuk beter. De ploeg won in eigen stadion met 2-0 van Halmstad. Spits Moestafa El Kabir opende na ruim een uur spelen de score voor Mjällby. Bij de bezoekers bleef Alexander Prent de gehele wedstrijd op de bank. Mjällby, dat afgelopen seizoen promoveerde naar het hoogste niveau, staat na dit weekend op een knappe zesde plaats. Met nog drie speelrondes te gaan kan de ploeg zelfs nog Europees voetbal halen. De achterstand op de nummer drie, welke daar recht op geeft, bedraagt zes punten.

 


In Italië ging Monza met 2-0 onderuit tegen concurrent Salernitana. Sander Westerveld deed de hele wedstrijd mee, maar kon niet voorkomen dat er tweemaal werd gescoord. Stefano Seedorf begon in de basis en werd in de 80ste minuut afgelost door neef Cedric.

In Bulgarije wist Levski Sofia overtuigend met 4-1 te winnen van Pirin Blagoevgrad en blijft hierdoor aan de leiding. Dustley Mulder deed de gehele wedstrijd mee evenals landgenoot Seringho Greene. Andwélé Slory viel een half uur voor tijd in.

Arka Gdynia heeft in Polen wederom een nederlaag geleden tegen Lechia Gdansk. Het team van Marciano Bruma ging met 1-0 ten onder, maar bleef op de twaalfde plek staan. Bruma deed de gehele wedstrijd mee.