Casillas pakt tegen AC Milan record af van Kahn

Jeffrey

De Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en AC Milan wordt een speciale voor doelman Iker Casillas. De Spanjaard bereikt namelijk een mijlpaal.

Casillas speelt vanavond zijn 104de wedstrijd in de Champions League. Hierdoor pakt hij een record af van de voormalige doelman Oliver Kahn.

De eerste keeper van Real Madrid is vooral zijn club dankbaar voor het record. "Madrid heeft me de kans gegeven de 104 te kunnen bereiken, iets wat misschien bij een andere club niet gelukt was. Na elf jaar heb ik het moment van afscheid nemen nog lang niet bereikt", zegt hij tegen UEFA.com.

"Om eerlijk te zijn heb ik aan wedstrijden tegen Italiaanse ploegen meer slechte dan goede herinneringen", vervolgt Casillas. "Van Juventus heb ik een aantal duels verloren. De balans is niet in ons voordeel, maar statistieken zijn er om ge-update te worden."

Volgens Casillas is het duel met AC Milan de eerste serieuze test. "Je zou kunnen zeggen dat dit de eerste echt grote wedstrijd van het seizoen is. Milan heeft een ploeg met enkele grote namen. Ik hoop gewoon dat we goed spelen en onze supporters met een goed gevoel achterlaten."