Ook Farmville sluist informatie door

Inge (tombolafan)

Mensen die een Facebook account hebben kunnen niet alleen door het gebruik van dubieuze apps hun privé-gegevens (ongewild) doorsluizen aan derden. De tien populairste apps van Facebook, waaronder het boerderijspel Farmville van Zynga, zenden de gebruikersinformatie naar minstens 25 gegevens- en advertentie-bedrijven. Dit staat in scherp contrast met de regels die zowel Facebook als de bedrijven hanteren.

Drie van de genoemde apps geven zelfs informatie over de vrienden van gebruikers door. Farmville, inmiddels met meer dan 59 miljoen gebruikers, doet hier ook aan mee. Als verdediging wordt aangedragen dat alleen het unieke ID-nummer van gebruikers wordt gedeeld, geen namen. Een bedrijf kan met dit ID echter altijd informatie achterhalen, van slechts de naam van de gebruiker, als het account helemaal op "privé" staat, tot foto's, leeftijd, woonplaats en meer van dat soort informatie, als het account openbaar is.

Een woordvoerder van Facebook verklaarde dat ze aandacht voor de zaak hebben en de programma's die de informatie doorsluizen eventueel gaan afsluiten.

Facebook is een sociale netwerksite die wereldwijd gebruikt wordt. In juli 2010 had Facebook een half miljard gebruikers. Mensen met een Facebook-account kunnen via verschillende applicaties online-spellen spelen met hun Facebook-vrienden, waaronder het genoemde Farmville.

farmville