Vluchten naar Frankrijk geschrapt

Redactie

Op luchthaven Schiphol zijn dinsdagochtend zeven vluchten naar Frankrijk geschrapt vanwege stakingen van Franse luchtverkeersleiders. Het betreft onder andere vluchten naar Nice en Parijs. Volgens een woordvoerder van Luchtverkeersleiding Nederland zijn niet alle vluchten naar Frankrijk geannuleerd, omdat niet alle luchtverkeersleiders staken. Ook zijn dertien vluchten vanuit Frankrijk naar Nederland gecanceld.

Ook overvliegend vliegverkeer kan hinder ondervinden van de stakingen. Reizigers naar Spanje en Portugal moeten volgens de woordvoerder rekening houden met vertragingen, omdat vliegtuigen waarschijnlijk om moeten vliegen. De Franse luchtverkeersleiders staken vanwege de plannen van president Sarkozy om de pensioensleeftijd te verhogen van 60 naar 62 jaar.

Ook het wegverkeer dreigt ernstig te worden ontregeld. Automobilisten is aangeraden niet de weg op te gaan. Vrachtwagenchauffeurs hebben met blokkades een aantal doorgangswegen afgesloten. Ook werknemers van raffinaderijen hebben het werk neergelegd, waardoor steeds meer tankstations zonder benzine komen te zitten. Scholen houden dinsdag hun deuren gesloten en veel studenten sluiten zich aan bij het protest.