Bosz baalt van onnodige spanning tegen N.E.C.

Olga Kroeders

Heracles Almelo-trainer Peter Bosz zag zijn ploeg in Almelo vanmiddag zegevieren, ondanks dat N.E.C. Nijmegen in de slotfase nog op gelijke hoogte kwam.

Heracles kwam via Willy Overtoom en Everton op een veilige 2-0 voorsprong. Bovendien speelden de Tukkers in de tweede helft met een man meer na een rode kaart voor N.E.C.-aanvaller Erton Fejzullahu. Heracles hielp N.E.C. echter weer in de wedstrijd. Lorenzo Davids maakte de aansluitingstreffer en doelman Remco Pasveer veroorzaakte een strafschop.

Samuel Armenteros bezorgde de Heraclieden in de slotfase alsnog drie punten. "Het was wel even billenknijpen", liet Bosz na de wedstrijd weten op de persconferentie. "We hebben het tegen tien man onnodig spannend gemaakt. Het zag er zelfs even naar uit dat we met 2-2 genoegen moesten nemen. Gelukkig was Armenteros nog trefzeker."

Collega Wiljan Vloet had geen goed woord over voor scheidsrechter Richard Liesveld. De arbiter gaf beide ploegen een strafschop en stuurde Fejzullahu van het veld. "Als ik hier had gewonnen, had ik iets over zijn optreden gezegd. Nu houd ik mijn mond maar", liet Vloet weten.