Fractievoorzitter CDA Maastricht weg

Redactie

Peter Geelen heeft zich teruggetrokken als fractievoorzitter van het CDA in Maastricht. Het vertrek volgt op een week waarin het college in de Limburgse stad viel omdat de PvdA geen vertrouwen meer had in samenwerking met het CDA. Geelen vindt dat is gebleken dat hij niet de juiste man op de juiste plaats was.

De CDA'er worstelde naar eigen zeggen al een tijdje met het besluit. "Ik ben een 'mensenmens'. Het klimaat in Maastricht is de laatste tijd veranderd; de toon is veel harder geworden. Dadelijk begint Onno Hoes als nieuwe burgemeester en hopelijk wordt het dan wat prettiger."

Geelen blijft wel aan als raadslid voor het CDA. Dat is iets wat ik al acht jaar met veel plezier heb gedaan en dat zal ik nu ook weer doen." Het fractievoorzitterschap wordt tijdelijk waargenomen door vicefractievoorzitter Jos Gorren.

Vrijdag trok de PvdA de stekker uit het college, dat verder bestaat uit D66 en de Seniorenpartij. De beslissing volgde op mislukt overleg na het vertrek van een CDA-wethouder om fouten rond de overname van het stadion van voetbalclub MVV. Vanaf maandag gaat een informateur in Maastricht kijken welke partijen nu het stadsbestuur gaan vormen.