Aandewiel: "We wilden het lang dichthouden tegen Ajax"

Jeffrey

Waar NAC Breda vorig seizoen met 6-0 verloor in de Amsterdam ArenA, bleef het gisteravond steken op 3-0 al had die score ook een stuk hoger uit kunnen vallen.

NAC kwam niet tot nauwelijks in het stuk voor zaterdagavond. Het was dat Ajax de scherpte en het geluk miste voorin anders was de score hoger uitgevallen.

Na de vroege openingsgoal van Jan Vertonghen moest trainer Gert Aandewiel het al over een andere boeg gooien. "We wilden het lang dichthouden achterin en er via counters het Ajax moeilijk maken", vertelt hij aan de NOS. "Dan is er misschien een kans dat Ajax onrustig gaat worden en dat ze meer risico gaan nemen, maar na een kwartier was dat scenario al voorbij."

Na de 2-0 van Mounir El Hamdaoui, ook voor rust, leek NAC niet meer bij machte om puntenverdeling nog anders te doen uitvallen. "In de eerste helft had het wel een stuk agressiever gekund. Aan beide doelpunten voor rust gingen toch dingen aan vooraf die niet nodig waren. Na rust probeerden we meer te voetballen, maar konden nog niet echt een goede vuist maken."