Jol: "We hebben ons goed hersteld na verlies"

Olga Kroeders

Martin Jol is tevreden met de 3-0 overwinning van Ajax op NAC Breda. De Ajacieden spoelden de kater weg van het verlies tegen FC Utrecht.

Jol zag zijn ploeg voor de interlandweek in eigen huis onderuit gaan tegen de Domstedelingen (1-2). "Ik kan dus alleen maar tevreden zijn. We hebben ons goed hersteld van de nederlaag tegen FC Utrecht. Dat was toch een domper. Nu hebben we het veel beter gedaan. Ik heb me vooral in de eerste helft vermaakt. Toen hadden we nog veel vaker kunnen scoren", zei Jol.

Toby Alderweireld werd tegen NAC gepasseerd ten faveure van routinier André Ooijer. Jol verklaarde na afloop van de overwinning zijn keuze voor Ooijer. "Het is niet zo dat ik ontevreden over Alderweireld ben. Anders had hij dit seizoen ook niet zo vaak gespeeld. Maar we hebben Ooijer niet voor niets gehaald", aldus de trainer van Ajax.

"Bovendien hebben we in mijn ogen de behoefte aan iemand die mannelijk is en de boel goed kan organiseren. Ooijer heeft die kwaliteiten en daarom heb ik voor hem gekozen." .