Duke Nukem 3D krijgt Next-Gen remake

wc-eend

Er gaat een remake komen van Duke Nukem 3D en die zal Duke Nukem Next Gen gaan heten. Het enige wat aan het project is op te merken is dat het niet ontwikkeled wordt door Gearbox of een ander bedrijf. Het is namelijk een project opgepakt door één fan dat nu al een team achter zich heeft staan.

Voor degenen die nu hard willen gaan roepen dat Gearbox of 2K-Games dat nooit goed gaan vinden, de fan en zijn team hebben toestemming van Gearbox en 2K-Games om dit project af te maken en ze hebben zelfs een "personal non-commercial license to Duke Nukem" gekregen. De makers gaan een drie-episode remake maken van Duke Nukem 3D en zal daarnaast ook multiplayer gaan krijgen.

De remake zal daar boven op volledig gratis zijn en zal geen andere spellen nodig hebben om te kunnen draaien. Er is nog geen datum bekend en het zal nog wel even duren voor het project klaar is. Het spel wordt gemaakt met de Unreal 3-engine en hieronder kan je alvast een test-gedeelte zien.

Met de persoonlijke toestemming van Gearbox en 2K-Games op zak kan de fan en zijn team volledig hun gang gaan, laten we hopen dat ze er wat van maken. Bekijk hier alvast de aankondiging van het spel en wat meer info omtrent de totstandkoming en het team.