Everton volgt voorbeeld Bayern en haalt verhaal bij bond

Jeffrey

Everton is niet blij met de Belgische bondscoach Georges Leekens. Hij zou schuldig zijn aan de blessure die Marouane Fellaini opliep.

Fellaini liep dinsdag tegen Oostenrijk (4-4) een hamstringblessure op. Toen hij een dag later bij de club terugkeerde bleek hij een scheur te hebben in zijn hamstring. Fellaini kan zes weken niet in actie komen voor de club uit Liverpool.

Moyes, die toeschouwer was van het duel in Brussel, neemt het zijn collega kwalijk Fellaini niet in bescherming genomen te hebben. "Als Leekens Fellaini meteen na zijn blessure had vervangen, zou hij slechts twee weken out geweest zijn", aldus Moyes in de Engelse media. "Maar hij wachtte met de vervanging. Nu is Marouane misschien zes weken onbeschikbaar."

Moyes wijst erop dat de club haar gelijk wil gaan halen. "We gaan een officiële brief schrijven naar de Belgische voetbalbond om ons ongenoegen te uiten." Leekens zelf ziet het voorval anders: "De procedure is perfect gevolgd", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Als de speler meteen een zweepslag voelt, is het duidelijk, maar Marouane gaf aan dat hij nog even wilde proberen. Toen dat niet lukte, hebben we hem vervangen."