Everse: "Ik riep blinde"

Sjors (Sj0rSz)

Jan Everse was gisteren heel even terug bij de club, waar hij zeven jaar werkte. De trainer van Sparta Rotterdam speelde namelijk tegen FC Zwolle. Toch kon de oefenmeester niet lang genieten van het duel tussen beide ploegen.

Bij een stand van 1-1 werd Everse in de 45e minuut door arbiter Bas Nijhuis naar de tribune gestuurd, nadat hij hem had beledigd. "Ik riep blinde", aldus de trainer van FC Zwolle. "Bleek dat-ie niet blind was. Wij hadden dat idee heel sterk op de bank van Sparta. Ik mag dat niet zeggen."

"Bakkati duwde een hand in het gezicht van John. Hij stond er met zijn neus bovenop. Daarvoor had Nijhuis al wat dubieuze beslissingen. Dus riep ik blinde. Ach het was voor mijn doen best netjes."

Het wegsturen van Everse had geen gunstig effect op de prestatie van Sparta Rotterdam. De Kasteelheren gingen namelijk met 1-3 onderuit. "We hebben een uur lang gedomineerd. Het was de avond van de gemiste kansen. Nog voordat Zwolle op 2-1 kwam, hadden we vijf open kansen. Daarna bleven we zoeken naar de 2-2, wat veel ruimte voor FC Zwolle opleverde, maar dat speelden ze prima uit", analyseerde de trainer.

Art Langeler, oefenmeester van FC Zwolle, was wel teverden. "Dit was reclame voor de voetballerij. Echt een geweldige wedstrijd tussen twee voetballende teams. We begonnen matig aan het duel, maar kwamen steeds beter in ons spel."

"De strafschop was natuurlijk een breekpunt. We vergaten het daarna eerder af te maken. Ach, het begint er op te lijken dat we met de grote ploegen mee kunnen. Dit was een mooie overwinning."