'Nigel de Jong denkt aan afscheid bij Oranje'

Niels (DerMeister)

Nigel de Jong twijfelt over het voortzetten van zijn loopbaan als international van het Nederlands elftal. Dat schrijft The Guardian.

Volgens de Engelse krant is de uitsluiting van De Jong door bondscoach Bert van Marwijk niet goed aangekomen bij de speler van Manchester City. Van Marwijk zette De Jong uit de selectie van het Nederlands elftal nadat hij weer eens op een slechte manier in het nieuws was gekomen.

Tijdens de competitiewedstrijd tussen Manchester City en Newcastle United kwam De Jong hard inglijden op het been van Hatem Ben Arfa. De Franse middenvelder liep hierbij een dubbele beenbreuk op en kan derhalve een half jaar niet in actie komen.

Voor Van Marwijk was de maat vol. Op het WK liet De Jong zich namelijk ook al gaan. In de finale kwam hij goed weg toen scheidsrechter Howard Webb zijn karatetrap op de borst van Xabi Alonso niet zag. In de aanloop naar het toernooi speelde Oranje een oefeninterland tegen de Verenigde Staten. Ook toen brak Nigel de Jong een been van een tegenstander. Toen was Stuart Holden de klos.

Volgens The Guardian beslist De Jong nu binnen afzienbare tijd over zijn toekomst als international. Hij zou van mening zijn dat Van Marwijk hem alleen maar uit de selectie hebben gezet vanwege de kritiek op de speelstijl van Oranje. Ook zou de beenbreuk van Ben Arfa slechts een ongeluk zijn geweest en zou de KNVB geen beslissing moeten nemen naar aanleiding van iets wat er in de Premier League gebeurt.