TNT bereid aantal gedwongen ontslagen te verlagen

Redactie

TNT is bereid om de vakorganisaties op belangrijke punten tegemoet te komen en daarmee het aantal van 4.500 gedwongen ontslagen te verlagen, maar houdt vast aan zijn kostenbesparingsdoel, zo meldt het post- en expressebedrijf donderdag na overleg met de bonden.

TNT Post heeft een omvangrijke reorganisatie aangekondigd, vanwege dalende volumes in de postmarkt, waarbij 11.000 arbeidsplaatsen zullen verdwijnen. TNT gaf eerder aan dat hierbij maximaal 4.500 gedwongen ontslagen zullen vallen.

De bonden vonden dat te veel en noemden het getal onrealistisch. Zij eisten daarom in een brief aan TNT Post maatregelen om het aantal ontslagen te beperken.

TNT meldt nu voorstellen te hebben gedaan die tegemoet komen aan het verzoek van de vakbeweging. "TNT Post is bereid om de vakorganisaties op belangrijke punten tegemoet te komen om daarmee het aantal van 4.500 gedwongen ontslagen te verlagen", zo stelt het concern in een verklaring.

"De exacte uitkomst is afhankelijk van het reeds eerder gestarte en nog lopende overleg met de Ondernemingsraad (OR)", aldus de onderneming. TNT Post verwacht op korte termijn de gesprekken met de OR af te kunnen ronden.

"Echter dit zal gedwongen ontslagen niet kunnen voorkomen", benadrukt het bedrijf. TNT stelt 'uiterste zorgvuldigheid' te betrachten, maar ook dat 'de hoofdrichting vaststaat en dat het onvermijdelijk is veranderingen door te voeren'. De eerder aangekondigde besparingen van in totaal 430 miljoen euro over de periode 2010-2017 blijven gehandhaafd.

TNT mikt erop nog deze maand duidelijkheid te kunnen geven.