'PS3-hack reden vertraging Gran Turismo'

Mday

Een paar berichten geleden hadden we het nog over Medal of Honor, die de omstreden PS3-hack onklaar zou maken. Sony wilde namelijk dat alle games vanaf nu minimaal firmware versie 3.42 moet vereisen. Volgens geruchten zou dit de reden zijn voor de vertraging van Gran Turismo 5.

De game, die begin november zou uitkomen, werd aanvankelijk vertraagd om 'een race-ervaring van de hoogste kwaliteit te waarborgen'. Volgens een senior moderator op Blu-Ray.com forums zou de vertraging echter komen door het feit dat de game goud zou gaan met SDK versie 341 - wat niet de juiste versie was om de PlayStation 3 USB-hack onklaar te maken.

Hoewel de ontwikkelaar van GT5 nog meldde dat vertraging 'maar een paar dagen' zou duren, is er roet in het eten gegooid door de Blu-Ray-fabrieken. Er moet namelijk data ingepland worden als je schijfjes wil laten persen. Met het komende feestseizoen op komst is de fabriek echter volledig 'volgeboekt' door andere media, zoals films. Sony moest dus op zoek naar een ruimte van drie weken in de agenda van de fabrikanten, om alsnog ruim zeven miljoen exemplaren van de game te fabriceren - met de juiste anti-hack firmware.

Aldus de post van de senior moderator in een notendop. Hij zou banden hebben met Sony en de post is inmiddels van het forum verwijderd. Gran Turismo 5 staat nu gepland 'vóór kerst'.

vroemvroem GT5