Medal of Honor blokkeert jailbreak voor PS3

Mday

Ondanks de reviewscores heeft Medal of Honor toch een slag gewonnen. De omstreden USB-hack voor PlayStation 3 werkt er namelijk niet voor. De game vereist simpelweg firmware update 3.42, die kort na de hack is uitgebracht om het beveiligingsgat te dichten waar de hack gebruik van maakt.

Sony is een ware heksenjacht begonnen nadat de hack het levenslicht zag. Zij wijzen er dan ook op dat elke toekomstige game 3.42 zal vereisen. Er zweven wat Medal of Honor-versies rond op het internet, maar momenteel zijn deze nutteloos. Hoewel de update niet heel veel om het lijf heeft, verandert het wel drastisch de beveiligingssleutel. De hack-firmware kan deze simpelweg niet meer lezen.

Het is niet uit te sluiten dat de USB-hack niet aangepast of uitgebreid zal worden; het is nog onduidelijk of het überhaupt mogelijk is. Sony heeft samen met EA een slag gewonnen, en PS3-ontwikkelaars zoals Treyarch van Call of Duty: Black Ops - die ook de 3.42-firmware zullen vereisen - kunnen voor nu opgelucht ademhalen.

MOH