[NHL] Lightning laat langs Canadiens

Denny (nyny83)

De Tampa Bay Lightning zijn het nieuwe NHL-seizoen goed begonnen. Onder leiding van de nieuwe GM, Detroit Red Wings-legende Steve Yzerman, en de nieuwe coach Guy Boucher werden de eerste twee wedstrijden gewonnen. Vannacht wonnen de Lightning van de Montreal Canadiens met 4-3 in overtime.

Het zag er in de eerste periode niet naar uit dat de Lightning de twee punten mee naar huis zouden nemen. De Lightning waren mede dankzij drie tijdstraffen voor de Canadiens dan wel sterker, ze gingen toch met een 2-0 achterstand de kleedkamer in. Maxim Lapierre en Tomas Plekanec zetten de thuisploeg tegen de verhoudingen in op voorsprong.

In de tweede periode kwamen de Lightning terug via een powerplay-goal van verdediger Brett Clark, die in de zomer werd aangetrokken. Opmerkelijk genoeg is hij juist gehaald als betrouwbare verdediger die zich weinig met de aanval bemoeit. Ook in deze periode was de ploeg uit Florida sterker, maar verder werd er niet meer gescoord.

In de derde periode kwamen de Lightning op gelijke hoogte via een goal van veteraan Martin St. Louis, maar een halve minuut later werd er een flink beroep gedaan op hun mentale weerbaarheid door de 3-2 van Andrei Kostitsyn. De topscorer van de NHL in het vorige seizoen, de pas 20-jarige Steven Stamkos, maakte in de powerplay de gelijkmaker anderhalve minuut voor het einde van de wedstrijd. Op dat moment had goalie Mike Smith het doel verlaten voor een extra aanvaller op het ijs, en dit had resultaat. In de extra tijd scoorde Ryan Malone het winnende doelpunt.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Montreal Canadiens Tampa Bay Lightning 3-4 (OT)
Buffalo Sabres New Jersey Devils 0-1 (OT)
Washington Capitals New York Islanders 2-1
Pittsburgh Penguins Toronto Maple Leafs 3-4
Chicago Blackhawks Nashville Predators 2-3
Anaheim Ducks Vancouver Canucks 4-3