Jolie mag niet meer filmen in Bosnië

Redactie

De Bosnische minister van cultuur en sport heeft Angelina Jolie een halt toegeroepen bij het opnemen van haar film. De actrice is in Bosnië bezig met haar regiedebuut over de liefde tussen een Servische man en een Bosnische vrouw. De autoriteiten zeggen dat het filmverbod te maken heeft met 'incomplete formulieren'.

De film van Jolie speelt zich af in de Bosnische oorlog in de jaren negentig. Het verhaal gaat over een liefdesrelatie tussen een Bosnische vrouw en een Servische man en belicht de invloed die de oorlog heeft op hun relatie. De actrice benadrukte dat de film geen politiek statement is.

Maar het feit dat een Bosnische hoofdrolspeelster verliefd wordt op haar Servische verkrachter is de vereniging Women Victims of War, die het script onder ogen kreeg, in het verkeerde keelgat geschoten. De organisatie verzocht de minister van cultuur om een onmiddellijk filmverbod. Jolie heeft aangeboden om een gesprek aan te gaan met oorlogsslachtoffers om opheldering over de film te geven.

Volgens het ministerie is de aanvraag niet in overeenstemming met de wet. De aanvraag van Jolie zou incompleet zijn, omdat het originele script niet is ingediend. Daarom besloot minister Gavrilo Grahovac de vergunning in te trekken, meldt het ministerie van Cultuur. De filmmakers hebben de mogelijkheid om met de juiste documenten opnieuw om toestemming te vragen.


Angelina Jolie (Foto: Novum)