Boze United-fans opnieuw in opstand tegen Glazers

Olga Kroeders

Manchester United-supporters verklaren tegen Goal.com dat zij opnieuw van plan zijn actie te ondernomen tegen de familie Glazer.

De demonstraties staan gepland voor zaterdag 30 oktober. De United-fans tonen voorafgaand aan de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur hun ongenoegen over het beleid van de familie Glazer. De Amerikaanse clubeigenaren voeren volgens de supporters wanbeleid. Manchester United leed vorig seizoen een recordverlies van meer dan tachtig miljoen euro.

"Het idee is om de demonstraties van vorig seizoen een vervolg te geven", verklaart een woordvoerder van United Against Glazer tegenover Goal.com. "We hebben de plannen klaarliggen en het worden geen plezierige acties. We weten hoe de vork in de steel zit binnen de club. De Glazers hebben meer dan 500 miljoen euro uit de club gehaald."

"Ze kunnen wel Bebe voor acht miljoen euro aantrekken, maar Rafael van der Vaart bleek niet haalbaar", besluit de woordvoerder van de actiegroep. De demonstratie gaat op 30 oktober van het centrum van Manchester naar stadion Old Trafford. Vorig seizoen werden twee demonstraties voortijdig afgebroken.