Rooney: "Ik heb geen conditionele problemen"

Olga Kroeders

Wayne Rooney kon Engeland dinsdag niet aan een overwinning helpen op Montenegro (0-0). De spits mist de absolute scherpte voor het doel.

Rooney denkt niet dat conditionele problemen de oorzaak zijn van het uitblijven van doelpunten. "Ik heb in twee maanden geen training gemist", zegt de spits van Manchester United tegen FIFA.com. "Ik heb ook geen problemen met de conditie. Ik voel me goed. Ik kreeg ook kansen. Bij de eerste kans had ik scherper kunnen zijn, maar de tweede werd goed gepareerd."

Engeland kwam op Wembley tegen Montenegro niet tot scoren. Rooney beaamt dat het lastig voetballen was tegen de hecht gegroepeerde koploper in de kwalificatiegroep. "Hun organisatie stond goed. Ze hielden veel mensen achter de bal. Hun doelman speelde een uitstekende wedstrijd", verklaart aanvaller Rooney.

Het eerste puntenverlies van de Engelse ploeg in de EK-kwalificatie zorgt niet voor kopzorgen. "We zijn nog ongeslagen, dus dat is een positief punt. We hadden de overwinning tegen Montenegro verdiend. Ik weet zeker dat we de komende interland tegen Wales beter gaan presteren. Hopelijk pakken we dan wel drie punten."