Lil Wayne promoot album bij Def Jam Rapstar

Redactie

De Amerikaanse rapper Lil Wayne wil zijn nieuwe album I Am Not a Human Being aan de man krijgen door het te bundelen met de karaokegame Def Jam Rapstar. De actie loopt sinds een week en geldt alleen in filialen van de Amerikaanse winkelketen Best Buy.

Om de samenwerking tussen Waynes platenmaatschappij Cash Money Records en de game Def Jam Rapstar kracht bij te zetten, is de single A Milli verwerkt in het karaokespel voor bankrappers en huisgangsters. Naast nummers van Lil Wayne kunnen gamers ook rappen op muziek van onder andere Notorious Big, Snoop Dogg en Soulja Boy.

Lil Wayne is niet de eerste muzikant die zijn werk via een game in de markt zet. Vorige maand werd Guitar Hero: Warriors of Rock uitgebracht met het album Telephantasm van de Amerikaanse rockband Soundgarden. Van deze bundel zijn een miljoen exemplaren verkocht. Het album van de rapper wordt in Nederland niet verbonden aan het spel. Def Jam Rapstar komt 4 november uit voor verschillende spelcomputers.

Wayne zit sinds maart vast wegens verboden wapenbezit in de Rikers Island-gevangenis in New York. Als de 27-jarige artiest zich goed gedraagt, komt hij waarschijnlijk volgende maand vrij.